Vremea se schimba radical in weekendul 17-18 martie! Cod galben de ploi, ninsoare si vant

0

Vremea schimba foaia in acest weekend! Iarna nu se lasa dusa si revin temperaturile scazute.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis cod galben de ploi, ninsoare si vant. In intervalul 17 martie si pana pe 18 martie, ora 8:00 este valabil cod galben de ploi insemnate cantitativ.

Zonele vizate sunt Maramures, Crisana, Banat, vestul Transilvaniei, zona Carpatilor Occidentali.

Incepand din dupa-amiaza zilei de sambata, 17 martie, aria ploilor va cuprinde vestul si nord-vestul tarii, precum si zonele montane aferente si se vor cumula cantitati de apa local de peste 20…25 l/mp si izolat 40…50 l/mp. In a doua parte a noptii de sambata spre duminica, in nord-vestul tarii vor fi precipitatii mixte si conditii de polei. Vantul va sufla moderat, temporar cu intensificari în general de 50…55 km/h.

Vantul va avea intensificari si in celelalte regiuni, cu viteze mai mari, ce vor atinge 55…65 km/h, în cursul noptii in regiunile sud-estice; la munte, in special pe crestele Carpatilor Meridionali, vantul va sufla tare, cu rafale de peste 80…90 km/h.

De asemenea in intervalul 17 martie – 18 martie, ora 8, este in vigoare cod galben de lapovita si ninsoare. Zonele afectate sunt: jumatatea de nord a Moldovei si zona Carpatilor Orientali.

In jumatatea de nord a Moldovei, precum si în zona Carpatilor Orientali vor fi precipitatii la inceput mixte, ce vor favoriza local depuneri de polei, apoi sub forma de ninsoare. Local se va depune strat de zapada. Vantul va prezenta intensificari, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte peste 70 km/h viscolind temporar ninsoarea.

SURSA

Foto: Libertatea

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!